De geschiedenis van DanbredInt Belgium

en BVBA Dewyse en Co

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dewyse en Co is officiële DanbredInt partner voor België. Naast invoer van Danbred-fokzeugen is er de biggenhandel en het zeugenbedrijf.

Het begon allemaal toen de voederfirma Willaert in 1994 begon met de import van Danbred fokzeugen. Deze gelten moesten 4 weken in quarantaine blijven en kwamen zo terecht in de stallen van vader Hugo Dewyse in Diksmuide. Toen de firma Willaert in de periode 1997-1998 met de invoer van deze zeugen wilde stoppen was Hugo direct geïnteresseerd om deze import voort te zetten. Hij kende immers de productiecapaciteiten en de genetisch kwaliteiten van deze Danbred hybriden. Op het kweekbedrijf in Klerken had Hugo altijd goede resultaten gehad met deze zeugen.

Jo was toen 16 jaar en hielp toen mee op het bedrijf, maar onderhield ook de Engelstalige contacten met het moederbedrijf in Denemarken.

Nu, een tiental jaar verder, wordt de BVBA Dewyse en Co, DanbredInt Belgium, gerund door Hugo en Jo samen. Naast het zeugenbedrijf en de biggenhandel is de import van de Danbred-hybriden voor België zowat de grootste activiteit van dit bedrijf.

Jaarlijks worden door Dewyse en Co ongeveer tienduizend gelten geïmporteerd. Op vijf locaties kunnen 1400 jonge fokzeugen gedurende 4 weken in quarantaine gehouden worden, alvorens ze naar de klanten mogen.

DanbredInt Belgium telt een 400-tal Danbred-klanten, vooral in West- en Oost-Vlaanderen, maar tegenwoordig ook in Limburg, Antwerpen en Henegouwen.

Sinds januari 2006 heeft het bedrijf een gloednieuwe vrachtwagen voor het transport van de fokzeugen. De zeugen worden in een volledig geklimatiseerde ruimte vervoerd.

 

Hugo of Jo bereiken? Neem een kijkje op de info/contact pagina.

 

 

    

Copyright by BVBA Dewyse en Co, Klerken - Houthulst
webmaster